Nazomer. Een heerlijke periode aan het einde van de zomer waar je vaak nog mooie dagen hebt om buiten wat te klussen voordat het najaar begint.

Verfwerk buiten: 
Waarschijnlijk heb je in het voorjaar al het één en ander gedaan. Nu is het tijd om de laatste verfklussen te doen. Waar ga je voor: goed, beter of best. Door te investeren in kwaliteitsverf investeer je in je woning. Binnen elke collectie zijn er verschillende verfkwaliteiten. Wijzonol heeft bijvoorbeeld Dekkend Hoogglanslak, goed voor circa 8 jaar bescherming. Liever iets langer klaar met schilderen? Neem dan Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak met een levensduur van circa 10 jaar. Of kies voor de beste Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Met een buitenduurzaamheid van circa 12 jaar. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de juiste verwerking en weersomstandigheden. 


Bron: Wijzonol 

Muren buiten: 
Voor de buiten muren is er een speciale verf nodig die weerbestendig en goed te reinigen is. Voordat je start is het zaak loszittende delen te verwijderen en waar nodig te repareren.  Zorg voor een schone ondergrond. Verwijder stof, zand, algen en mos met, wanneer nodig, een speciaal middel. Eén van de producten die voor een buitenmuur geschikt is: Kalei van Pure&Original. Deze oude techniek wordt al honderden jaren toegepast.Het is een duurzame, regen- en weerbestendige behandeling. De ondergrond, voeg en steen wordt minder zichtbaar qua structuur. De Kalei is kant en klaar, smeuïg en eenvoudig aan te brengen. Een verdere afwerking is niet nodig. De verf is er in kalkmat glad of quartz met korrel. Het geeft de woning een bijzonder fraaie uitstraling. 

   
Bron Pure&Original 

Tuinhuis en schutting: 
Van de zomer een mooi tuinhuis of nieuwe schutting geplaatst? Geef deze nog even een likje beits voordat het najaar begint. Beits is vochtregulerend en daardoor geschikt voor ondergronden die vochtiger zijn dan normaal. De beits is er in dekkend of transparant en in allerlei kleuren te mengen. Eén van de transparante producten die daar geschikt voor is: Cetol Novatech van Sikkens. Dit is een transparante lak met zijdeglanzende afwerking voor buiten. Vraag eens bij jouw Decokay Vromans in Etten-Leur naar de bijbehorende kleurenwaaier voor de juiste kleurkeuze. Het hout is goed beschermd en kan er weer tegen aan! 


Bron: Sikkens 

Genieten: 
Als alle klussen zijn gedaan is het tijd om te genieten van de laatste zomeravonden!! 
De buitenmuren zijn weer netjes, het schilderwerk weer strak gelakt. Kleed het terras aan met mooie kussens en een plaid om in weg te kruipen. De buitenhaard aan, wat lekkers erbij en genieten van een mooie nazomer! 


Bron Pure&Original


Voor vragen en advies ga je naar Decokay Vromans in Etten-Leur bij jouw in de buurt!